Roihahtaako Jodel-rakkaus Lohjan lukiossa?

Kirjoittanut Anni Kanniainen

Ihastuminen on yksi niitä harvoja tunteita, joita voidaan sanoa sekä ihanaksi että kamalaksi. Erityisesti teini-ikäisten keskuudessa moiset häiriötilat ovat yleisiä, mikä koituu draamanhaluisten lukiolaisten iloksi ja mitä selkeimmin opettajien kauhuksi. Teinit kun usein ovat niin ujoja, etteivät mielenhäiriöissään uskalla kertoa tunteistaan. Niin ensimmäinen, toinen ja kolmaskin matematiikan tunti kuluvat  taas luokkakaverin takaraivoa tuijotellessa.

Muistan jo vuoden 2019 syksyllä keskustelleeni ystäväni kanssa Jodel-sovelluksen ihastuskanavista. Jodel on eräänlainen mobiiliviestisovellus, jossa sijainti on tärkeässä osassa. Alun perin sovellus julkistettiin korkeakoulujen opiskelijoiden sisäiseen juoruiluun. Tämä näkyy niin eri kouluille kun koulun ihastuksillekin  pyhitetyissä kanavissa – Lohjan Yhteislyseon lukiolla on kaksi kanavaa. Ne ovat @lyll ja @lyllihastukset.

Ihastuksille pyhitetty kanava on ollut pystyssä jo kauemman aikaa,  mutta se aktivoitui selkeästi vuoden 2020 syksyllä. Kanavalla onkin kolumnin kirjoitushetkellä yli 150 jäsentä ja uusia Jodlauksia lisätään päivittäin.

 Suosion takana voi olla paitsi draamanhalu, myös sovelluksen tarjoama anonymiteetti. Enää ei tarvitsekaan pitää tunnilla tapahtunutta takaraivojen tuijottelua omana pikku salaisuutenaan – sen voi kertoa nimettömänä. Kasvokkain puhuminen on niin nähty, varsinkin jos ajattelee terveysriskejä! 

Kuka tietää, ehkä yksi jodlaus voi johtaa johonkin paljon suurempaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s