Vinkkejä Jodelin käyttöön

Jodel ja sen kaltaiset sovellukset ovat kasvattaneet suosiotaan. Jodel on kuin moderni agora, jossa keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja vaihdetaan ajatuksia. Sovellusta käytettäessä on kuitenkin pidettävä kiinni tietyistä säännöistä, jotta käyttökokemus olisi kaikille mukava.

Älä paljasta henkilötietoja. Jodelin säännöissä kielletään henkilötietojen paljastaminen. Sovelluksen anonymiteetti koskee myös heitä, joista Jodlauksia tehdään.

Heitä huulta harkitummin. Huumori on hyvä asia ja hauskat vitsit piristävät päivää. Samat vitsit käyvät tylsiksi, jos niitä toistetaan ylenpalttisesti. Ennen vitsin kertomista on hieman harkittava myös sitä, onko juttu sopiva koulun kanavalle.

Kritisoi, älä kiusaa. On ymmärrettävää, että ärsyttää, jos opettaja kohtelee epäreilusti tai kanssaopiskelija ei osaa parkkeerata. Epäkohtia ympäristössä saa ja pitää nostaa esiin, mutta sen voi tehdä asiallisesti. Rakentava palaute toimii yleensä paremmin, kuin kirosanat ja haukkuminen.

Pidä homma aitona. Jodelin säännöt kieltävät juoruilun. Perättömien huhujen ja misinformaation levittäminen ei ole suotavaa.

Muista hyvä fiilis.  Asiat eivät aina mene putkeen ja on täysin hyväksyttävää, jos haluaa päästää höyryjä netissä. Silloin tällöin on hyvä myös muistaa, että positiiviset viestit vaikuttavat positiivisesti myös kanssaopiskelijoihin. Toisen ihmisen päivän piristäminen piristää myös itseä!

Anni Kanniainen


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s